Linux Distributioner

Linuxdistribution kallas operativsystem som är baserat på Linux-kärnan samt tillhörande programvaror för att få ett helt fungerande operativsystem. Det finns ett stort antal olika Linuxdistributioner vilket för en som är ny och vill testa Linux kan vara förvirrande och frustrerande. Nedan beskriver jag 3 olika distributioner som jag har jobbat med/jobbar med.


Linux Mint

Linux Mint är en distribution som jag anser är ett utmärkt val om man vill testa Linux. Linux Mint påminner en hel det om Windowsmiljön och är enkel att installera.


Ubuntu

Ubuntu är en av de stora distributionerna som dessutom är stor på serversidan. Ubuntu är en av de distributioner som jag har jobbat med under många år.


Arch Linux

Arch Linux är en distribution som är gjord för att vara minimalistisk och lämpar sig för utvecklare och de som har jobbat ett tag med Linux och själv vill paketera sin egen distribution från "grunden". Är man intresserad av att jobba med sin distribution på "djupet" kan jag verkligen rekommendera Arch Linux. Men det krävs att man har jobbat ett tag med Linux och att man är bekant med Terminalen för mycket av det initiala arbetet görs med Terminalen.